Kunt u deze nieuwsbrief e-mail niet goed lezen? Klik hier om de nieuwsbrief in uw browser te bekijken.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in ons bestand bent ingeschreven. Klik hier om uit te schrijven.

 

Maasgalmkapel vzw

Nieuwsbrief nr.36

  April 2019

Inschrijven op Nieuwsbrief

Klik  hier


In deze editie:

  Rubriek

Festival
 

  

 

 

 

 

 

 


Terug naar boven


    37ste Blaaskapellenfestival Kessenich

Eind april zijn het weer hoogdagen voor onze kapel. We organiseren voor de 37ste maal ons blaaskapellenfestival., dat grote bekendheid verwierf in België, Nederland en Duitsland.

Van dorpsfeest naar internationaal festival.

In de beginjaren was ons festival vooral een dorpsfeest, waar vooral de plaatselijke bevolking de feesttent binnenliep voor een frisse pint bier en een lekkere hap en om te genieten van gezellige blaasmuziek. Die tijd is blijkbaar voorbij! Terwijl het alcoholgebruik daalde, steeg het muzikale niveau met eenzelfde snelheid. Onze feesttent barstte uit haar voegen en we verhuisden naar sporthal De Dom, voor de gelegenheid omgetoverd tot een volwaardige muziektempel!
Op 27 en 28 april 2019 mogen we weer een grote groep echte muziekliefhebbers verwelkomen. Diverse hotels en B&B's in de omgeving bieden deze fans met veel plezier een zacht bedje aan, zodat de bezoekers 2 dagen lang kunnen genieten van dit grote feest.

Zaterdag 27 april - Vaste topper op het podium!

Omdat we maar niet genoeg kunnen krijgen van de Tsjechische blaaskapel Gloria, zijn zij dit jaar voor de 11de keer de hoofdact op ons podium. Wist je dat Gloria hierbij het record aantal optreden op ons festival evenaart? De vorige blaaskapel die 11 keer op ons podium stond, was Zadovjaci, maar zij deden dat niet in 11 opeenvolgende edities. Knap van Gloria!

Moeten we deze kapel eigenlijk nog wel aan u voorstellen? Kort samengevat: Gloria is een topkapel onder leiding van trompettist en componist Zdenek Gursky. Ze zijn opgericht in 1994, hebben heel wat cd's uitgegeven en er staan ook enkele onderscheidingen op hun palmares, onder andere die van Europameister der Blasmusik in de profklasse.
Voordat we u laten genieten van deze prachtige kapel, zult u opgewarmd worden door onze bevriende blaaskapel de Reckheimer Musikanten uit Rekem en wijzelf, de Maasgalmkapel.
Voor deze topavond met 3 kapellen betaalt u 13€ in voorverkoop, een spotprijs!

Zondag 28 april - Een nieuwe (Oostenrijkse) wind...

Op zondag hebben we een topper van formaat voor jullie in petto! Voor het eerst halen wij een Oostenrijkse kapel naar onze muziektempel, de Strawanzer Blasmusik. Zij zijn een groep jonge muzikanten met een heel hip voorkomen, die toch voornamelijk Mährische muziek spelen (afgewisseld met hedendaagse muziek, solowerk en eigen composities). Laat u verrassen door deze nieuwe wind! Naast de Strawanzer Blasmusik zullen nog 7 andere kapellen op zondagmiddag het beste van zichzelf geven. Bovendien kunt u op deze dag gratis binnen, is dat niet geweldig?

Hoe reserveren?

Wil je als muziekliefhebber weer topdagen beleven, noteer dan zeker 27 en 28 april in je agenda!
Op zaterdag kan je kaarten reserveren via onze website of op het nummer
0032 89 56 46 88.

Op zondag kunt u -vergezeld van heerlijke blaasmuziek- genieten van een lekker drankje en/of een volledig warm middagmaal aan democratische prijzen. Voor deze dag is de inkom zelfs gratis!
Nieuwsgierig geworden? Surf dan naar
www.maasgalmkapel.be voor het volledige programma.

 

Muzikale groeten,

De Maasgalmkapel

 
Terug naar boven


  
  Nieuwsbrief Maasgalmkapel vzw.
Klik hier om direct uit te schrijven.

 

 

 
Maasgalmkapel Nieuwsbrief Engine