Kunt u deze nieuwsbrief e-mail niet goed lezen? Klik hier om de nieuwsbrief in uw browser te bekijken.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in ons bestand bent ingeschreven. Klik hier om uit te schrijven.

 

Maasgalmkapel vzw

Nieuwsbrief nr.39

  januari 2021

Inschrijven op Nieuwsbrief

Klik  hier


In deze editie:

  Rubriek

Beste wensen

Terugblik 2020

Vooruitzichten 2021

 

  

 

 

 

 

 

 


Terug naar boven


    Beste Wensen

Allereerst willen wij u het allerbeste toewensen voor het nieuwe jaar. We hopen dat 2021 voor u en uw naasten een jaar mag zijn vol lichtpuntjes en hoop, met meer sociaal contact en prachtige hartverwarmende blaasmuziek.

2020, een dubbel speciaal jaar

Voor ons als Maasgalmkapel was 2020 dubbel speciaal. Sinds maart heeft het coronabeestje ons sociale leven serieus in de war gestuurd. Van maart tot juni hebben we niet kunnen repeteren of optreden, en moesten we ons tevreden stellen met online contacten.
Gelukkig mochten we in de zomer terug (corona-proof!) repeteren. Dat deden we met veel plezier en enthousiasme in een grote bedrijfshal, zodat we genoeg afstand konden houden. Wat een feest was dat! Toen we (in eerste instantie om de akoestiek te verbeteren) die hal aankleedden met onze festivaldecoratie, waren we helemaal gemotiveerd om terug te repeteren en durfden we stiekem al uitkijken naar een klein optreden met een select publiek.
We zitten echter sinds half oktober terug in ons kot, waar iedereen er met zijn eigen bubbel het beste van probeert te maken.  We proberen elkaar ook te blijven motiveren door filmpjes van mooie nummers of grappige mopjes naar elkaar door te sturen, of we krijgen van onze dirigent Peter de digitale bladmuziek van een prachtige nieuw nummer om zelfstandig in te oefenen.  Dat zorgt toch voor lichtpuntjes in deze moeilijke tijd, want muziek verbindt ons toch een beetje waar het in het echt niet kan.

Waarom was 2020 dan dubbel speciaal voor ons? Omdat wij normaal gezien in september 40 kaarsjes hadden moeten uitblazen.  We hadden al een aantal leuke jubileumactiviteiten bedacht,  die om de gekende reden niet zijn kunnen doorgaan.
Maar niet getreurd!  Zodra wij ons jubileum op een veilige manier kunnen en mogen vieren, maken we er gewoon een extra groot 41-jarig jubileum van!

Vooruitzichten 2021

We hopen dat we in dit nieuwe jaar wat vaker muziek kunnen en mogen maken, en dat u er dan ook van mag komen genieten. Want samen musiceren is heel fijn, maar het wordt nog 20 keer fijner als we met onze muziek ook anderen blij kunnen maken.
Zodra we hiervoor wat betere vooruitzichten hebben, gaat u dat zeker van ons horen!

Wat ons blaaskapellenfestival betreft, hebben we helaas minder goed nieuws.
April is nog ver, maar we zijn geen virologen en hebben dus geen zicht op hoe snel dat virus terug braaf in zijn kot blijft en wij er terug uit mogen.
Daarom hebben we beslist dat er in 2021 geen blaaskapellenfestival zal doorgaan. Enerzijds willen wij de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en artiesten kunnen garanderen, waarvoor we dan heel wat ingrijpende maatregelen zouden moeten nemen. Anderzijds is ons blaaskapellenfestival ook een gekend begrip, met haar gekende gezellige sfeer en dat willen we natuurlijk ook behouden. Als we deze formule moeten aanpassen, zal ons festival niet meer hetzelfde zijn en dat willen we liever niet.

Maar niet getreurd, we gaan u niet op uw honger laten zitten! Zodra we van de overheid groen licht krijgen om terug op te treden, zullen we zeker enkele kleinere muzieknamiddagen en/of -avonden organiseren om te compenseren wat we al zo lang moeten missen.
We wensen u allemaal goede moed en een goede gezondheid.
Blijf gezond, blijf genieten van prachtige muziek en alle andere mooie dingen,
hou vol, hou afstand en hou het veilig!

Muzikale groeten,
De Maasgalmkapel

 
Terug naar boven


 
  Nieuwsbrief Maasgalmkapel vzw.
Klik hier om direct uit te schrijven.

 

 

 
Maasgalmkapel Nieuwsbrief Engine